Collectieve pensioenregeling

In een collectieve pensioenregeling wordt het ouderdomspensioen geregeld voor uw medewerkers. Maar ook een dekking bij overlijden of arbeidsongeschiktheid is een belangrijk onderdeel van deze regeling. Met communicatie en begeleiding van ArbeidsPlus weet u zeker dat uw collectieve pensioenregeling aan de wensen van u en uw medewerkers voldoet.

Pensioencommunicatie

Collectieve pensioenregelingen zijn maatwerk. Door veranderende wet- en regelgeving en de vele keuzes die er zijn is er vaak behoefte aan communicatie. ArbeidsPlus biedt deze pensioencommunicatie op een onafhankelijke, voordelige en professionele manier.

Bestaand contract

Heeft u al een pensioenregeling? Dan is een onderhoud en communicatie ook belangrijk. Voldoet de pensioenregeling nog steeds aan de eisen en  wensen? Is de pensioenregeling voldoende bekend bij uw werknemers? Door onze ruime ervaring kunnen wij u bijstaan met pensioencommunicatie, los van uw pensioenadviseur.

Het adviestraject

Het adviestraject bestaat uit meerdere fasen: inventarisatie, analyse, advies en nazorg. Er wordt onder meer bekeken of de pensioenregeling binnen het budget past van uw onderneming en of uw onderneming verplicht is om zich aan te sluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds.

Nazorg van de pensioenregeling

Na het afsluiten of verlengen van de pensioenregeling start de fase van nazorg. Goede nazorg van uw pensioenregeling geeft u de zekerheid dat alles goed geregeld blijft.

Heeft u aanvullende wensen?

Wij bieden verschillende diensten aan. Hierbij valt te denken aan communicatietrajecten als presentaties, één op één gesprekken met medewerkers of schriftelijke informatie. Uw medewerkers worden zo goed geïnformeerd over de pensioenregeling en zijn in staat de juiste keuzes te maken.

Ook hebben wij ervaringen met het ondersteunen van de OR bij verlengingstrajecten en het instemmingsproces.

Neem contact op voor vragen over wat ArbeidsPlus voor uw organisatie kan betekenen.

Edwin-Langhorst-specialist

Edwin Langhorst

Mijn naam is Edwin Langhorst. De afgelopen 20 jaar heb ik ervaring opgedaan bij twee werkgevers in de financiele dienstverlening. Met veel plezier heb ik de stap gemaakt om nog dichter bij de klant te kunnen staan. Als Adviseur Pensioen & Inkomen spar ik met werkgevers en werknemers om de zaken goed en helder te regelen. Ik ben een betrokken en een gedreven initiatiefnemer.

Meer lezen >