Blog

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Wetsvoorstel Bedrag ineens, RVU en Verlofsparen

Flexibilisering van pensioen door Wetsvoorstel Bedrag ineens, RVU en Verlofsparen. Wat houdt dit in?
Lees verder

Pensioenregeling payrollwerkgevers

Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) wil de wetgever paal en perk stellen aan het concurreren op arbeidsvoorwaarden. Payrollwerknemers krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden als werknemers in (vaste) dienst bij een werkgever, de zogenaamde inlener. Welke impact heft dit op de pensioenregeling?
Lees verder

Pensioenakkoord verzekerde regeling

Sociale partners hebben ingestemd met de contouren van het Pensioenakkoord. Inmiddels is een Kamermeerderheid, ondanks een kritische oppositie, ook vóór het Pensioenakkoord. Het akkoord heeft uiteenlopende gevolgen voor werkgever en werknemer. De ingrijpende wijziging van het pensioenstelsel begint steeds concreter te worden. Alweer een jaar geleden slaagde Het kabinet erin om met sociale partners de…
Lees verder

NOW-regeling praktisch bekeken!

Ondernemers die in acute problemen komen door de corona-crisis, kunnen uitstel krijgen voor de betaling van pensioenpremies. Voor werkgevers is de pensioenpremie een substantieel deel van de loonkosten.
Lees verder

Wat als je niet tijdig melding hebt gemaakt van je scheiding bij de pensioenuitvoerder(s) in het verleden?

Wat als je niet tijdig melding hebt gemaakt van je scheiding bij de pensioenuitvoerder(s) in het verleden? Wil je alsnog van de maandelijkse verplichting af, dan zijn er wellicht twee mogelijkheden.
Lees verder

Pensioen? Dat moet je toch echt zelf doen!

Je inkomen nu staat voorop in dit corona-tijdperk! Velen proberen te overleven momenteel. Ook als je nu even wilt stoppen met premie betalen, dan zal er gehandeld moeten worden. Wellicht is dít daarom juist wel even hét moment om na te denken over pensioen, voor nu én later!
Lees verder