Edwin Langhorst

Pensioeneconoom

Wat doe ik?

Als pensioeneconoom benader ik pensioen vanuit breder economisch perspectief. Voor de werkgever is pensioen een middel om de organisatie optimaal te laten functioneren. Denk hierbij aan duurzaam inzetbaarheid van medewerkers, betaalbaarheid van de lasten en risicobeheersing vanuit pensioenverplichtingen. Voor de werknemer is pensioen een essentieel inkomen vanaf pensionering. De vraag of het pensioeninkomen voldoende is stopt niet bij de pensioenregeling. Alle inkomsten en uitgaven zullen in balans moeten zijn. Ik begeleid werkgevers en werknemers bij alle aspecten van pensioen. Mijn diensten bestaan o.a. uit het adviseren in fiscale en arbeidsrechtelijke pensioenvraagstukken. Tevens houd ik me bezig met (het inrichten van) pensioencommunicatie. Mijn gesprekspartners zijn veelal werkgevers, directeuren, financieel-managers, HR-managers en leden van ondernemingsraden. Daarnaast help ik ondernemers en werknemers aan financieel inzicht.... en dat op een moderne wijze!
De waardering voor de pensioenregeling neemt toe wanneer het inzicht wordt vergroot. Een beperkte, maar zeer zinvolle investering voor een werkgever! Zijn werknemers op de hoogte van de inhoud van de pensioenregeling? Kennen zij de keuzemogelijkheden? Weten medewerker wanneer en met welk inkomen zij straks met pensioen kunnen gaan? Is het inkomen voldoende? Vragen die essentieel zijn en tevens onderdeel uitmaken van een goede invulling van de zorgplicht voor de werkgever. Een onderschat risico.

Heeft u een pensioenvraagstuk? Ik help u graag met het oplossen daarvan.

facebook-logo-compleet-pensioenen[1]

Wie ben ik?

Mijn naam is Edwin Langhorst. Met mijn vrouw Esther en mijn drie zoons Daniël, Mischa en Raoul ben ik woonachtig in Amersfoort.

20 jaar heb ik ervaring opgedaan bij twee uitvoerders in de financiële dienstverlening. Met veel plezier heb ik vervolgens de stap gezet om als adviseur nog dichter bij de klant te kunnen staan. Dit doe ik inmiddels al weer vanaf 2017.      

In het weekend ben ik graag te vinden op één van de sportvelden in de regio. Bijzonder leuk is het om de sportbeleving te zien op de voetbal- en korfbalvelden. Verder ben ik gek op fitness, fietsen, motorrijden en varen. 

Als pensioeneconoom spar ik graag met werkgevers, ondernemers, HR, OR en werknemers. Ik ben een betrokken en een gedreven initiatiefnemer. 

Pensioen Amersfoort

Of bel: 06-22998703

Drijfveer

Drijfveren zijn verantwoordelijk voor het plezier waarmee je werkt. Drijfveren geven richting aan je gedrag. Je gedrag als werkgever bepaalt het gedrag van de mensen die de onderneming vertegenwoordigen, je werknemers.

Uit het sparren met ondernemers en werknemers haal ik energie. Het is belangrijk om de juiste zaken te bespreken. Van enthousiaste klanten word ik blij. Een enthousiaste klant betekent dat er veel is bereikt. Vooral als het gaat om een onderwerp als Pensioen- & Inkomensadvies.

Heel moeilijk is het niet. Niemand wil een verzekering en daar gaat het ook niet om. Je wilt geld wanneer je het nodig hebt. Bij stoppen met werken, als je onverhoopt ziek wordt of als je je nabestaanden verzorgd wilt achterlaten. Dit is niet meer dan sparen als het kan en opmaken wanneer het moet.

Hoe we dat afspreken, dat bepaal  je met je werknemers lekker helemaal zelf! Dat vind ik het hele leuke ervan.

Visie

Een pensioenregeling is een kostbare aangelegenheid voor u als ondernemer. Het is een investering in een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde voor uw medewerkers, maar wordt dit ook zo beleefd? Als ondernemer investeer je geld in een pensioenregeling.

Welk rendement krijgt je daaruit terug? Zorgt pensioen voor de nodige groei van de onderneming? Blijven medewerkers langer in dienst? Neem je de benodigde medewerkers makkelijker aan? Weet je wat de pensioenregeling doet voor de onderneming?

Uw werknemers beschikken over een belangrijke arbeidsvoorwaarde, maar wordt dit ook als zodanig ervaren? Is de betrokkenheid groter en is het enthousiasme aanwezig op de werkvloer? Hebben de medewerkers inzicht in hun pensioenregeling? Een goede pensioenregeling zal alleen effect hebben, als het totale plaatje klopt. Zitten uw medewerkers goed in hun vel, zitten ze op de goede plek en zijn ze voldoende uitgerust om invloed te kunnen uitoefenen binnen het bedrijf? Voelen ze de ruimte om zich uit te spreken? Medewerkers moeten het verschil maken, want je kunt het niet alleen af. Deze totaalvisie is wat ArbeidsPlus onderscheidt van alle anderen.

Kennismaken met Edwin?

Wil je verder praten over wat ArbeidsPlus voor je kan doen? Neem contact op! Een kennismaking kost alleen wat van je tijd en een kopje cappuccino zonder suiker (of een kopje thee in de middag).

Werkwijze

Wat kun je verwachten?

 • Persoonlijk gesprek

  In een eerste vrijblijvend persoonlijk gesprek ga ik de organisatie leren kennen. Je geeft als werkgever de wensen en doelstellingen weer. Duidelijk wordt waarom we bij elkaar zijn en welk doel je voor ogen hebt waar je enthousiast van wordt? Conclusie van dit gesprek is welke dienstverlening je van ArbeidsPlus verwacht.

 • Inventarisatie

  Nadat we kennis hebben gemaakt en ik uw organisatie heb mogen zien wordt duidelijk of er een pensioenvraagstuk opgepakt moet worden. Er volgt een inventarisatie. Hierbij is het essentieel dat ik uw financiële situatie goed in kaart breng. Ook is het belangrijk om te bespreken welke werkzaamheden er worden verricht binnen uw organisatie, of er een CAO van toepassing is, welke cultuur er heerst binnen uw bedrijf en waar uw werknemers open voor staan.

 • Analyse

  Mijn analyse kan vervolgens beginnen. Wat is de impact op uw bedrijf? Welke keuzes leiden tot het gewenste resultaat? Leidt de analyse tot een richting die inzicht en vertrouwen wekt? Uiteraard wordt in kaart gebracht wat de financiële mogelijkheden zijn, of uw wensen passen binnen de wet- en regelgeving en wat zijn de fiscale gevolgen? Mijn analyse deel ik om vervolgens te komen tot een volgende belangrijke vraag. Wat ga je doen?

 • Advies

  Een advies kan volgen over de meest geschikte oplossingen en wellicht een nieuwe of aangepaste pensioenvorm. Wat zijn de passende oplossingsrichtingen die passen bij de organisatie?

 • Implementatie

  Op het moment dat de keuze is gemaakt volgt de implementatie en communicatie van het pensioenadvies. Met de communicatie valt of staat de acceptatie en waardering bij de werknemers. Nieuw ontwikkelde communicatiemiddelen staan ons ter beschikking om pensioen echt te laten leven bij de werknemers.  Je kunt op dit punt er voor kiezen om dit traject zelf te doen, ik kan hierbij helpen of ik neem dit traject volledig uit handen. Net wat je wilt. Als ondernemer kun je je dan weer richten op je eigen passie.

 • Beheer

  De wet- en regelgeving rond pensioenen verandert voortdurend. Beheer is dus van groot belang. Begrijpen en waarderen de werknemers de pensioenregeling na verloop van tijd nog steeds? Wij houden de veranderingen nauwkeurig in de gaten en stellen jou en de werknemers hiervan regelmatig op de hoogte.