Geen pensioen voor je werknemers
Nog steeds zijn er veel bedrijven die geen pensioenregeling bieden aan hun werknemers. Tien procent van de werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op. Aanvullend pensioen is belangrijk om werknemers na hun pensioen voldoende inkomen te bieden om de uitgaven te kunnen betalen. Alleen al het inzicht in de verhouding tussen inkomsten en uitgaven vanaf pensioendatum is onmisbaar om te voorkomen dat werknemers na hun pensionering financieel ineens flink tekort komen.

Pensioen is niet enkel een kostenpost voor de werkgever. Een pensioenregeling maakt jou als werkgever aantrekkelijker voor nieuwe werknemers. Laat je informeren over wat pensioen voor je kan betekenen!

De SER geeft op verzoek van de Stichting van de Arbeid, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars aandacht aan deze problematiek met de website geenpensioen.nl. Deze organisaties geven inzicht aan werkgevers om te komen tot een pensioenregeling met een stappenplan.

Wil je als werkgever eens vrijblijvend overleggen over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met ArbeidsPlus.

drs. Edwin T Langhorst
Pensioen- en inkomensspecialist

Deel deze blog